Az én (b)irodalmam

Gyermekkorom óta szenvedélyem az olvasás és az írás. Szabadidőmben novellák, versek, cikkek írásával foglalkozom. Hosszabb-rövidebb történeteimet szeretném itt bemutatni.

Friss topikok

Linkblog

Hidzsáb vagy bikini?

2017.07.03. 12:47 | GigiT | Szólj hozzá!

   A tengerpart homokjában mindenki élvezettel süttette magát a ragyogó Nappal. Előkerültek a fürdőruhák, a bikinik, a tankinik. Volt, aki a fodrosra esküdött, volt, aki az örök feketét részesítette előnyben. Én is az egy hetes nyaralásomra három klasszikus darabbal indultam útnak, aztán a finisben még kettőt vásároltam egy közeli sport boltban, hisz tengerparton bikiniből soha sem elég!

   A napfürdőzés kellős közepén nem messze tőlem egy arab család telepedett le. A családfő és párja a 30-as éveik elején járhattak, mellettük egy 15 év körüli leánnyal, egy óvodás korú és egy karon ülő fiúcskával. Az apa rögvest belevetette magát és két fiát a habokba, lubickoltak, hahotáztak, labdáztak, kurjongattak. Eközben a leány és édesanyja gondosan „megterítettek” a homokban, apró dobozokból csemegék kerültek elő és csendesen beszélgetni kezdtek. A leány nem ment a víz közelébe, a telefonjával játszott, s ami meglepett, hogy egy olyan pólót és sortot viselt, amit mi felénk a 9-10 éves kölykök hordanak pizsama gyanánt. A tekintetemet mégis az asszony fogta meg…

Hosszú, tengerész csíkos szoknyát viselt, felül lenge, csontszín muszlin blúzt, amibe bele-belekapott a langyos szél. A blúz alatt átsejlett egy fehér pántos trikó és a melltartó. Sötét kontyba tűzött haját csontszín hidzsáb takarta, amit többször újra kellett kötnie a pajkos szél miatt. Arca akár a porcelán babáké. Tejeskávé színű makulátlan bőre, ívelt szemöldöke, alatta sötéten izzó szemei hosszú pillákkal, amikért mi vagyonokat fizetünk. Mosolyogva figyelte két kisebb gyermekét, szeretettel s alázattal tekintett férjére, odaadóan beszélt leányához. Ekkor tértem magamhoz s néztem körbe… Hisz ez az asszony így is boldog, pedig ha kiszámolom, amikor a legidősebb gyermek születhetett ő maga is csupán csak 15 éves lehetett, s mégsem törte meg a három gyermek kihordása, nem törte meg a férfiuralom abban a rút világban ahonnan származik. S mi, európaiak itt ülünk körülötte napozóágyainkban, kenegetjük magunkat extra erős naptejjel, rituálészerűen megigazítjuk magunkon bikinink pántját, hogy az tökéletesen tartsa kebleinket és irigykedve nézünk egy-egy vékonyabb, magasabb, izmosabb nőtársunkra.

 

   Ő nem nézett körbe, csak élvezte a tengert, amibe csak bokáig mehetett. Élvezte a napsütést, pedig csak az arcát cirógathatták a nap sugarai. Élvezte az életet és boldog volt, hogy a családjával lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gigibirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8512638221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása