Az én (b)irodalmam

Gyermekkorom óta szenvedélyem az olvasás és az írás. Szabadidőmben novellák, versek, cikkek írásával foglalkozom. Hosszabb-rövidebb történeteimet szeretném itt bemutatni.

Friss topikok

Linkblog

Ellentétek vonzásában

2016.11.29. 14:41 | GigiT | Szólj hozzá!

10 év házasság, 13 év ismeretség már szép idő, de nekem oly kevés és örökké kevés is marad.

 

„Ha megszelídítesz, megfényesednék tőle az életem. Lépések neszét hallanám, amely az összes többi lépés neszétől különböznék. A többi lépés arra késztet, hogy a föld alá bújjak. A tiéd, mint valami muzsika, előcsalna a lyukamból.

 

Amikor hirtelen sötét felhők borítják el az eget és a jeges szél szinte belevág az arcunk bőrébe, majd a hó már-már vízszintesen sodródik a levegőben. Küzdünk minden lépésünkkel, majd érezzük hogy a nap megcirógatja fagyos orrunk hegyét, a szél lassul, a hóförgetegből csillogó pihék hullnak kabátunkra. –ezek vagyunk mi.

 

Egy apró eldobott cigarettacsikkből az erdő közepén pillanatok alatt hullámzó lángoszlopok lesznek. Amikor az állatok riadtan menekülnek, a korhadt és lángoló ágak hullnak alá az égből, a bozótos helyén lobogó lángfal emelkedik és nincs tovább… Ekkor az ég csatornái megnyílnak és ömleni kezd a hűvös eső. Először fojtogató a bűzös füst, majd az is csillapodik, elillan és a romok között néhány nap múlva megjelennek az első zöld fűszálak, a fák felélednek és ágaikon rügyek születnek. – ezek is mi vagyunk.

 

Mint a Világ örök ellentétei: az apály és a dagály, a tűz és a víz, a nappal és az éjszaka, a Nap és a Hold, a férfi és a nő! Melyek nem léteznek egymás nélkül.

 

Ilyen az a kapcsolat ami kifogyhatatlan, ami tovább visz a keserűségben, örömöt ad a bánatban, reményt a reménytelenségben, hitet ebben a hitetlen világban.

 

 

Ilyen a Mi kapcsolatunk, ahol a szerelem csak egy fogalom a sok között, ahol van gondoskodás, odaadás, vigasz, megbocsátás.

A bejegyzés trackback címe:

https://gigibirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1512008846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása